Digitale expositie | Lelie zorggroep wzw

75 jaar bevrijding

Digitale expositie

Op Bevrijdingsdag vieren we de vrijheid van ons land! Ter ere van '75 jaar bevrijding', wat we vorig jaar mochten vieren, vroegen we aan een aantal van onze bewoners en vrijwilligers om hun creativiteit de vrije loop te laten rondom dit thema. We ontvingen vele inzendingen, van gedichten en schilderijen tot muzikale stukken. Geniet van alle kunsten en bekijk hier onze digitale expositie.

Meneer Labrujere, een bewoner van locatie Atrium, kan prachtig schilderen. Hij schilderde het oude Rotterdam en het nieuwe Rotterdam.

Daarnaast schilderde meneer Labrujere ook een Maria-afbeelding na.

 

Wim van Helderen heeft een talent voor tekenen. Hij is vrijwilliger in Siloam en helpt daar met de crea-club bij het schilderen met bewoners. Bekijk hier zijn prachtige tekening.

 

Mevrouw van Dijk leest gezang 709 uit het Nieuwe Liedboek: Nooit lichter ving de lente aan. Heel toepasselijk!

 

Mevrouw Rijppaert leest een gedicht voor van haar zus. Soms kunnen woorden bevrijdend werken. Het gedicht is vanuit het hart geschreven. De titel van het gedicht is: www.

 

Meneer Visser heeft een contactblad, hij laat een aantal foto's zien van de bevrijding. Het zijn herinneringen van de oorlog.

 

Meneer Christ is talentvol tekenaar. Uit de losse pols huisjes kleuren en tekenen doet hij graag.

 

Meneer Bulthuis is een Rotterdamse dichter en bewoner van Atrium. Hij draagt een gedicht van J.C. Bloem voor, genaamd 'Na de bevrijding'.

 

In Tiendhove is een prachtig kunstwerk gemaakt over 75 jaar vrijheid. 

 

Het rook heerlijk op locatie Tussendael. Daar werden namelijk vrijheids-cupcakes gebakken. De vrijheidsfakkel is nagemaakt met marsepein.

  

Het onderstaande gedicht komt uit de Oranjehof.

 

Samen met een bewoner uit de Oranjehof is het onderstaande gedicht opgezocht. Met elkaar hebben ze er een mooi gesprek over gehad.

 

 

Bekijk hier het lied: het largo van een sonate van Handel. Een gedragen stuk, maar wat toch vrolijk is wat hoort bij de vrijheid. 

 

Mevrouw van Putten en mevrouw in 't Veld van dagbesteding Helga hebben een gesprek gehad over vrijheid. Bekijk wat vrijheid voor hen betekent.

 

Leo Jansse is vrijwilliger van Tiendhove en zingt en speelt het vlaggenlied 'O schitterende kleuren'.

Daarnaast speelt Leo ook het lied: Wij willen Holland houen.

Ook speelt hij de taptoe en het Wilhelmus. 

 

Martine Romer is vrijwilliger en lid van de cliëntenraad van zorgcentrum Atrium. Ze maakte een collage over de bevrijding.

 

Nathan Dekker en mevrouw Spanjerberg van afdeling het Baken verpleeghuis Pniël hebben samen een mooi kunstwerk geschilderd.

 

Jeannette Pot is woonbegeleider bij Slingedael en heeft een schilderij geschilderd met het thema 'bevrijding'.

 

Bekijk hier een indrukwekkend filmpje van een Joodse zandkunstenares, ingestuurd door Nies van der Ent.

 

 

Beluister een voorgelezen gedicht.

 

We wensen iedereen een fijne Bevrijdingsdag!

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.