Dagbehandeling

Restaurant

Dagbehandeling

Hebt u behoefte aan ondersteuning bij uw dagprogramma, bijvoorbeeld omdat u last heeft van lichamelijke en/of psychische problemen, kampt met dementie of om uw mantelzorger te ontlasten? Dan kunt u terecht op de dagbehandeling van De Burcht, ondergebracht in het nabijgelegen wooncentrum Helga.

In een huiselijke, rustige omgeving onderneemt u zowel groeps- als individuele activiteiten. Deze activiteiten stemmen we af op wat u leuk vindt en nodig heeft. Samen maken we er een goede dag van.

Hoe wij te werk gaan

De Burcht heeft een eigen bus waarmee deelnemers van de dagbehandeling van huis af kunnen worden opgehaald en ’s middags weer kunnen worden thuisgebracht. De dag start met koffie/thee en het lezen van een Bijbeltekst met uitleg daarover. Daarna leest de begeleider uit de krant en wordt gepraat over het nieuws.

Ochtend

Dan volgt de ochtendactiviteit. Dat kan geheugentraining zijn, een creatieve activiteit zoals bloemschikken of een bewegings­activiteit zoals fitness. De activiteit is in principe gezamenlijk. Vindt iemand het niet leuk om mee te doen, dan wordt gezocht naar iets dat hij of zij individueel kan en wil doen. Om 12.00 uur wordt er samen gegeten, naar keuze brood of een warme maaltijd. Het streven is om één keer per week samen met de deelnemers te koken.

Middag

’s Middags is er opnieuw een activiteit en om 15.00 uur gaat iedereen weer naar huis. Er is een vast team begeleiders en vrijwilligers. Er zijn ook vaste groepen van maximaal tien mensen zodat het voor de deelnemers een vertrouwde omgeving wordt.

Therapie

U krijgt therapie van ons team van behandelaren. Denk daarbij aan de fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog, diëtist, logopedist en de specialist ouderengeneeskunde. Therapie vindt veelal in groepsverband plaats. Ieder half jaar wordt u, samen met uw mantelzorger, uitgenodigd om uw behandeling te evalueren.

Dagbehandeling in wooncentrum Helga wordt aangeboden van maandag tot en met zaterdag. U kunt meedoen op één of meerdere dagen/dagdelen. Er is ook gelegenheid om te fitnessen.

Indicatie en kosten

Voor dagbehandeling heeft u een indicatie van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) nodig voor de Wet langdurige zorg (Wlz). Een inkomensafhankelijke eigen bijdrage wordt vastgesteld door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Op de website van het CAK kunt u berekenen wat u ongeveer gaat betalen.

Heeft u een Wlz-indicatie met dagbesteding? Of heeft u een Wlz-indicatie voor opname, maar staat u nog op een wachtlijst? Dan kunt u voor dagbehandeling bij ons terecht.

Deelname aan fitness in de Helga kost 4 euro per week.

Contactgegevens

Wilt u meer weten over dagbehandeling, hulp bij het aanvragen van een indicatie of, alleen of samen met uw mantelzorger, een dagje meedoen? Neem dan contact op met onze zorgadviseurs via (010) 272 64 30 (bereikbaar op werkdagen van 8.00 uur tot 17.00 uur) of stuur een e-mail naar zorgadviesbureauwzw@leliezorggroep.nl. Wij nemen binnen drie werkdagen contact met u op.

De Burcht

Van Moorselplaats 1, 3067 SH, Rotterdam

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010-2073535

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.