"Mijn moeder was in goede handen"

"Mijn moeder was in goede handen"

Monique Koolhaas is de dochter van mevrouw Koolhaas, die op afdeling Het Baken in Pniël woont. Monique vertelt over haar ervaringen rondom het coronavirus, wat uitbrak in verpleeghuis Pniël. Ze is een van de acht personen die voor een speciale editie van het Lelie magazine terugblikte op deze heftige periode.

“Vrij kort voor het coronavirus in Nederland opdook, moest mijn moeder worden opgenomen op Het Baken, een afdeling voor mensen met dementie. Dat was voor ons en mijn moeder heel heftig. Zeker toen het bezoekverbod erbij kwam. Ze begreep niet wat corona was, maar miste ons wel. Ze voelde zich in de steek gelaten. Wat mij betreft was ze in goede handen en beter af dan in haar aanleunwoning, ook toen het virus uitbrak. Om onze waardering voor de zorgmedewerkers te tonen, organiseerden wij bloemen voor de zorgmedewerkers. Bij het bezorgen mocht ik in de tuin even zwaaien naar mijn moeder. Dat beeld van haar met verplegend personeel in pak, vond ik heftig. Dat zal voor haar nog wel ingrijpender zijn geweest.

Veel bewoners op haar afdeling waren ziek en Het Baken werd een verpleegafdeling voor mensen met het coronavirus. Hierdoor werd mijn moeder, die alleen hoestklachten had, ook verpleegd als iemand met corona. De communicatie hierover ging wat rommelig, maar dat neem ik niemand kwalijk. Er moest zoveel tegelijk gebeuren. Te weten dat zij alleen op haar kamer zat, vond ik wel moeilijk. Gelukkig mag ze nu weer naar de huiskamer.”

Dit verhaal komt uit het digitale magazine ‘Lelie in coronatijd’ waarin we als organisatie terugblikken op onze zorg-en hulpverlening in de beginperiode van de coronacrisis. Klik hier om het hele magazine te downloaden.

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.