Logopedie

logo

Logopedie

Ervaart u problemen met slikken, spreken, taal, stem of gehoor? Bijvoorbeeld door het ouder worden of door aandoeningen zoals dementie, MS, het syndroom van Korsakov of een beroerte? Onze logopedisten helpen u graag verder. Op onze locaties en soms ook thuis.

Het is belangrijk dat u in het dagelijks leven goed kunt communiceren, eten en drinken. Gaat dat niet (langer)? De logopedist bekijkt samen met u hoe communicatie- en slikproblemen voorkomen, beperkt of verholpen kunnen worden.

Hoe wij te werk gaan

De logopedist kijkt samen met u naar de ernst van uw klachten en de hinder die u in het dagelijkse leven ondervindt. Daarna volgen onderzoek, advies en behandeling, waarbij ook mantelzorgers betrokken worden. Zo nodig adviseert de logopedist bij het aanmeten van ondersteunende communicatiehulpmiddelen, aanpassingen van eet-/drinkgerei of de dikte van eten en drinken.

Specialisaties

Naast reguliere logopedie bieden wij afasietherapie. Dat is logopedische therapie voor afasie, een taalstoornis. 

Bekijk hier de flyer met meer informatie over logopedie.

Kosten en verwijzing

Wet langdurige zorg

Bent u met een indicatie opgenomen op één van de afdelingen van onze huizen? Dan is logopedie bij uw behandeling. die wordt bekostigd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), inbegrepen.

Basisverzekering

Woont u thuis of in het serviceflatgedeelte van één van onze huizen? Logopedie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. U heeft een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig. Heeft u uw eigen risico nog niet verbruikt? Dan wordt dat eerst in rekening gebracht. Informeer ernaar bij uw zorgverzekeraar. Meer informatie over onze tarieven vindt u in onze tarievenlijst.

Logopedie thuis

Is het vanwege uw gezondheid moeilijk om bij ons te komen? Dan kunnen wij met een verwijzing ook bij u aan huis komen. Logopedie thuis is mogelijk vanuit onze locaties De Burcht, Pniël, Atrium, Siloam, Westerstein, Slingedael, Tussendael en Oranjehof.

Contactgegevens

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken met onze logopedisten? U kunt ons bellen via 0900-22 44 777 of een e-mail sturen naar logopedie@leliezorggroep.nl. Wij nemen binnen een week contact met u op. Doorgaans kunt u nog dezelfde week of de week erna bij één van onze logopedisten terecht.

Zoek via onderstaande kaart naar een logopedist bij u in de buurt.

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.