Muziektherapie

muziek

Muziektherapie

Muziektherapie kan uitkomst bieden als u last heeft van somberheid, onrust of eenzaamheid. Samen zingen, muziek maken en luisteren naar muziek maakt herinneringen en emoties los. Onze muziektherapeuten maken gebruik van die bijzondere eigenschap van muziek om uw stemmingsklachten te behandelen.

Onze muziektherapeut kan u onder andere helpen bij:

  • het verbeteren van uw stemming en het tegengaan van depressie;
  • het uiten van gevoelens;
  • het verbeteren van contact en communicatie;
  • het verbeteren van de spraak;
  • het verminderen van angst, onrust of boosheid;
  • de acceptatie van ziekte en ouderdom;
  • rouwverwerking.

U kunt muziektherapie individueel volgen of in een groep. Een individuele behandeling kan bij u thuis, maar ook op onze locaties. Dat is afhankelijk van uw vraag of klacht. U bespreekt dit met onze muziektherapeut tijdens uw eerste afspraak. Samen maakt u een behandelplan dat bij u past. Voor muziektherapie heeft u geen muzikale vaardigheden of voorkennis nodig.

Kosten en verwijzing

Muziektherapie zit niet in de basisverzekering. In sommige gevallen kan muziektherapie vanuit uw aanvullende verzekering worden vergoed. Informeer ernaar bij uw zorgverzekeraar. U kunt een behandeling ook zelf betalen. Wij informeren u graag over onze tarieven. U heeft een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig.

Bent u met een indicatie opgenomen op één van onze locaties? Dan is muziektherapie bij uw behandeling, die wordt bekostigd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), inbegrepen. De verwijzing gaat via de specialist ouderengeneeskunde. Hoe lang de therapie duurt, is afhankelijk van de aard van het probleem en de voortgang van de therapie.

Contactgegevens

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over de mogelijkheden voor muziektherapie? U kunt een e-mail sturen naar muziektherapie@leliezorggroep.nl. Wij nemen dan contact met u op. U kunt ook bellen naar ons algemene telefoonnummer en vragen naar een muziektherapeut.

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.