Psychologische hulp

psycho

Psychologische hulp

Voelt u zich somber, angstig of gespannen? Heeft u last van (beginnende) geheugenproblemen? Heeft u een nare gebeurtenis meegemaakt en wilt u ondersteuning bij het verwerken hiervan? Dan kunt u een beroep doen op onze psychologen. Zij zijn gespecialiseerd in het vaststellen en behandelen van psychische klachten en geheugenproblemen bij het ouder worden.

Hoe wij te werk gaan

Onze psycholoog kan u ondersteunen als u zelf klachten heeft, maar ook als u betrokken bent bij een oudere met psychische problemen. Tijdens een kennismakingsgesprek bekijkt de psycholoog samen met u hoe u het beste geholpen kunt worden. Tijdens uw behandeling kan de psycholoog gebruik maken van verschillende therapievormen, bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, EMDR-therapie (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) en systeemtherapie. Bij geheugenproblemen kan de psycholoog onderzoek doen naar de ernst van de klachten en tips geven hoe u hiermee om kunt gaan. De psycholoog kan eventueel ook advies geven aan de mensen om u heen.

Bekijk hier de flyer met informatie over psychologische hulp.

Kosten en verwijzing

Met een verwijzing van de huisarts kunt u bij onze psychologen terecht. Of de kosten van een behandeling (gedeeltelijk) worden vergoed, is afhankelijk van uw zorgverzekering. Uw zorgverzekeraar kan u daarover meer vertellen. U kunt een behandeling ook zelf betalen. Wij informeren u graag over onze tarieven.

Als u woont in één van onze huizen is psychologische hulp bij uw behandeling, die wordt bekostigd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), inbegrepen. Vaak loopt de verwijzing via uw behandelend arts, maar u kunt ook zelf contact opnemen met de psycholoog van uw afdeling.

Contactgegevens

Heeft u een vraag, wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken? Bel ons via 0900 22 44 777 en vraag naar één van onze psychologen.

Woont u in één van onze huizen? Dan kunt u vragen naar de psycholoog die aan uw afdeling is verbonden. Zij nemen dan zo spoedig mogelijk (en uiterlijk binnen een week) contact met u op.

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.